Головна / Продукти харчування / Кукурудзяна крупа: як її готувати і чим вона корисна?

Каші з круп давно увійшли в людський раціон.

Главная / Продукты питания /   Кукурузная крупа: как ее готовить и чем она полезна?

У різних країнах зростають різні злаки: рис, гречка. пшениця, ячмінь… Сьогодні поговоримо про кукурудзяній крупі.

Кукурудзу багато знають бо, що з її насіння роблять пластівці і поп-корн. А ось про крупі відомо не всім. Вона корисна людям з надмірною масою тіла, але її поживні властивості сильно програють іншим крупам, незважаючи на велику кількість вуглеводів.

Чим же все-таки корисна крупа з кукурудзи?

Вмістом у ній вітамінів В1 і В2, а також вітаміну РР. Якщо вживати кукурудзяну кашу в помірній кількості, то можна не боятися за свою фігуру. Вона — відмінний продукт для сніданку або полуденку, особливо для дітей і енергійних людей. До того ж кукурудзяна крупа і страви з неї знижують апетит.

Цінується кукурудзяна крупа і за своє властивість очищати організм від шкідливих речовин, особливо від пестицидів.

У ній також багато мінералів, що позитивно впливають на кісткову тканину. Наприклад, кремній добре зміцнює кістки і зуби, тому кукурудзяна каша так корисна дітям і людям, які страждають від остеопорозу.

Приготувати кашу з кукурудзи легко: достатньо насипати в киплячу воду або молоко цукор, сіль і крупу, варити 5 хвилин на максимально маленькому вогні, помішуючи, щоб каша не пригоріла. Потім потрібно вимкнути вогонь, накрити каструлю або кухлик кришкою, почекати чверть години і подавати страву до столу.

Країни, де традиційно їдять кашу з кукурудзи — Румунія та Молдова. Є дані, що люди, що живуть в них, майже не скаржаться на хвороби серця. І це не в останню чергу пов’язують з вживанням кукурудзяної крупи.

Але, при всій своїй користь, кукурудзяну кашу можна їсти людям з виразковими хворобами, чутливим травленням і при порушенні вуглеводного обміну речовин.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code